Projectes,

Logotip per a Emprendia


Emprendia és una nova empresa que ofereix serveis d'assessorament a empreses per aconseguir optimitzar tots els recursos necessaris per a fer funcionar el seu negoci. Va dirigit bàsicament a pimes i micro-empreses.

Una de les primeres propostes per donar-li nom a la idea de negoci era SoulBusiness i treballant aquest concepte es va treballar l'anagrama que acompanyaria el conjunt del logotip. Pensant en aquest primer nom de SoulBusiness, o el que seria el mateix, l'ànima de l'empresa, es va treballar amb formes que parlen d'ànima com són les construccions de pedres apilades una sobre l'altra en un harmoniós equilibri. Les imatges de les que disposaven no eren molt explicatives i vam decidir treballar les sil·luetes, però un cop vistes per separat totes i cadascuna poden donar lloc a malinterpretacions... Per evitar connotacions negatives, es va optar per una altra disposició, l'horitzontal, i per mostrar-la com imatge.

Les tipografies es van treballar amb unes premises que, des d'un principi, semblaven ben clares: la tipografia havia de tenir algun serif, doncs les de pal sec o sense serif no tenien el caràcter que se'ls suposa a les de serif. I també el fet de que, després de les proves oportunes, el nom s'havia de mostrar en minúscules. A partir d'aquí vam anar mirant tot tipus de tipografies, de les que vam fer una pre-selecció i d'aquestes finalment vam optar per una que justament no era ni una cosa ni l'altra però que tenia el caràcter just que buscàvem. Per acabar-ho d'enllestir, també després d'algunes proves, vam veure que el nom i els suggeriments que aquest provocava, havia de mostrar-se en cursiva, amb la coincidència que la tipografia escollida té una cursiva no excessivament pronunciada i igualment elegant.

El color era un element igualment important i, tot i que potser és l'element més obert a possibles modificacions, vam pensar que un color verd amb un toc àcid li aportaria frescura. I més que el color en sí, es va acabar de donar-li la modernor necessària amb l'utilització d'un degradat a turquesa.

Juntament amb el logotip hem fet un manual... bé, més que un 'manual' una 'guia ràpida' d'imatge corporativa on es descriuen els principals components i construcció del logotip.

Juntament a aquest hem preparat una home page del que serà el web. Com la cosa està molt verda encara, de moment només hem posat el logotip i per fer-ne un seguiment acurat s'ha inclós en el web el codi necessari per obtenir-ne les analítiques oportunes. L'anècdota és que, tot i no haver-hi més pàgines que aquesta que mostra el logotip, www.emprendia.cat ha obtingut en el seu primer dia 40 visites!

[ Projecte realitzat en col·laboració amb eBridge ]

[Arxiu de PDFs: 0223-manualEmprendia.pdf (1,2 MB)]

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada