Projectes,

Imatge gràfica Festa Major 2010 Vilanova i la Geltrú

Els Pabordes de la Festa Major 2010 de Vilanova i la Geltrú han volgut enguany escollir un artista vilanoví per donar 'cara i ulls' a la imatge de la Festa Major 2010. Partint d'una reproducció de l'original a tinta i acuarel·la d'Òscar Estruga creada expressament per l'ocasió, la nostra feina ha estat donar coherència a tots el suports gràfics en què s'ha de mostrar.

Si bé no és habitual partir de la feina creada per una altra persona que no sigui el propi dissenyador, en aquest cas ha estat un repte que ens hem plantejat positivament des d'un bon començament. I s'ha superat gràcies a la feina feta entre tots conjuntament, Pabordes i dissenyador, sol·lucionant els handicaps propis d'aquest tipus de feina i les idees preconcebudes que ens abocaven d'entrada a un fracàs. No només ha estat justament el contrari, sinó que a més, les primeres respostes rebudes des de diversos àmbits han estat totes més que positives.
S'ha començat treballant el cartell per obtenir-ne una tipografia principal que després s'utilitzarà en la resta de suports i, després de presentar-ne diverses propostes, han escollit l'opció en que el titular principal apareix en una franja vertical per tal de no interferir en l'obra i en canvi el nom de la ciutat, les dates i els logotips dels organitzadors apareixen en un espai que l'autor havia reservat pel titular.

El plafó de 10 x 4 m. rera-fons de l'escenari de la plaça de la Vila ha estat una adaptació en format horitzontal del cartell original a l'espai disponible.

En les banderoles hem aprofitat els personatges que apareixen en la il·lustració per potenciar-los en una cara i en l'altra mostrar un detall de la forca tot mostrant les dates de la celebració.

Pel programa general hem mantingut la tipografia principal pels titulars i per la resta hem jugat amb la família Helvetica, especialment les variants més fines. Hem buscat una diagramació ben neta i lluminosa remarcant per un cantó el fons i grans espais blancs del cartell i per l'altra identificant-lo amb la blancor pròpia de la festa. En les separates hem jugat amb tres colors presents en la il·lustració jugant amb degradats i la forca com element unificador.
Altres elements gràfics han estat també les samarretes de la que se n'han fet fins a 4 models depenent de les talles:

o les xapes que han quedat també ben curioses i força aconseguides:

[Arxiu de PDFs: cartell.pdf (1,4 MB), programaGeneral.pdf (6,4 MB), banderoles.pdf (668 KB), plafo.pdf (594 KB), xapes.pdf (205 KB), samarretes.pdf (586 KB)]

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada